Aşırı Saç Dökülmesi Hangi Hastalığın Belirtisidir
Aşırı Saç Dökülmesi Hangi Hastalığın Belirtisi

Aşırı Saç Dökülmesi

Aşırı saç dökülmesi başlı başına bir sorun oldukları gibi aynı zamanda belirli hastalıkların da işaretçisi haline gelebiliyor. Saç dökülmesinin aşırı ve ani bir şekilde başlamasıyla beraber beraberinde birbirinden farklı tipte hastalıkların ortaya çıkabilmesi de mümkün hale geliyor. Saç dökülme tipleri kişisel olarak farklılık gösterdiğinden dolayı, bazı dökülmelerde tekrar saç çıkabilmesi mümkün olurken bazı dökülmelerde ise kıl köklerinde tahribat gerçekleşerek, dökülen saçların yerine tekrar saç çıkmıyor.

Aniden Aşırı Saç Dökülmem Başladı Hastalığım Var mı?

Saç dökülmesinden kaynaklı olarak hastalığın olup olmadığının kesin yargısına doktorlar varabilir. Bazı durumlarda ise hastalığın belirtileri saç dökülmesiyle belirgin hale geldiğinden dolayı kişisel olarak hangi hastalığın olduğunun tespiti gerçekleştirilebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=s7YT3tUe-hA

Telogen Alopesi: Saç dökülmesinin en sık görülen tipi olmakla beraber, saçların normal seviyenin çok daha fazla seviyesinde dökülmesi görülür. Telogen Alopesinin tetikleyicisi olan farklı unsurlar mevcuttur. Stres, ilaç kullanımı, kilo kaybetme, kronik hastalıklar, cerrahi uygulamalar ve fiziksel-psikolojik stresten dolayı ortaya çıkar.

Alopesi Areata: Halk dilinde saçkıran hastalığı olarak da bilinen bu hastalık tipinde yuvarlak yada oval olacak şekilde saç derisinin belirli bir bölgesinde aşırı saç dökülmesi yaşanır. Saçların tamamen kaybedilmesiyle sonuçlanabilen bir hastalıktır. Tiroit hastalıklarıyla veya diğer hastalıklarla beraber kendini gösterebilme özelliğine sahiptir.

Traksiyonel Alopesi: Saçı şekillendirirken yada saçı toplarken, saçın gerginliğinin aşırı seviyede artmasıyla kendini gösterir. Traksiyonel Alopesi aşırı saç dökülmesi gözlenebilen ve kalıcı hale gelebilen bir hastalıktır.

Aşağıdaki sorulardan herhangi biri veya başka sorularınız var ise yorum kısmından etkileşime girebilirsiniz.

aşırı saç dökülmesine ne iyi gelir?

aşırı saç dökülmesi kanser belirtisi mi?

aşırı saç dökülmesi için hangi doktora gidilir?

aşırı saç dökülmesinin sebepleri nelerdir?

aşırı saç dökülmesi nasıl önlenir?

aşırı saç dökülmesi tedavisi?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir