Vajinal Mantar Tedavisi İçin Evde Hangi Yöntem Uygulanmalı?
vajinal mantar tedavisi evde

Vajinal Mantar Tedavisi İçin Evde Hangi Yöntem Uygulanmalı?

Vajinal mantar tedavisi için evde hangi yöntemler uygulanmalı ,doğal tedavi kapsamında hangi bitkiler kullanılır aktaracağız sizde tecrübelerinizi yorumlayın.

Birçok nedenden dolayı özellikle bayanlarda vajinal bölgede görülen mantar hastalığı erkelerde de az da olsa görülebilmektedir.

Bulaşıcı özelliğe sahip olan mantar hastalığı eşler arasında geçmeye neden olabilir ve önlem alınmadığında tedavisi oldukça zorlanabilir.

Aşırı bir kaşıntı ile kendisini gösteren mantar hastalığı kısa sürede önlem alınarak tedavi edilmeli ve çoğalması engellenmelidir.

Vajinal mantar enfeksiyonu yaşayan bir kişi bu dönemde sıkı elbiseler giymekten uzak durmalı mümkünse bol ve pamuklu giyinmeye özen göstermelidir.

Vajinal bölgenin temizliği bu dönemde oldukça önemlidir. Bu nedenle bol su ile temizledikten sonra mutlaka kurulamalı ve ıslaklık bırakmadan tuvaletten kalkmalısınız.

Bu hastalığı yaşayan kişilerin tedavi amaçlı olarak evde rahatlıkla uygulayabilecekleri doğal yöntemler bulunmaktadır.

Vajinal Mantar Tedavisi İçin Evde Hangi Yöntem Uygulanmalı?

Bunları şöyle sıralayabiliriz.

  • Hakiki bal bulunarak bir bez üzerine sürülüp vajinal bölge üzerindeki mantar yerine yerleştirmek
  • Mantarların iyileşmesi için gerekli olan Laktobasiller olarak adlandırdığımız yararlı bakteriler vücuda alınmalıdır. Bunu da en fazla şekilde doğal evde hazırlanmış yoğurt içerisinde bulmanız mümkündür. Bu dönemde bol bol yoğurt tüketmeye özen gösterin.
  • Her tuvalate girdiğinizde vajinal bölgenizi temizlemek için kullanacağınız 1 litre su içerisine yarım çay bardağı sirke dökün ve iyice temizlendikten sonra kurulayın.
  • Sirkeli su ile dıştaki mantar yıkandıkta sonra enjektör veya farklı bir şeyle iç taraftaki mantarları temizlemek için sirkeli su verilebilir.
  • Tuvalete girdikten sonra vajinal bölgedeki mantarları temizlemek için 1 l,tre su içerisine yarım çay bardağı karbonat atarak yıkanmalıdır.
  • Papatya çayı da mantar tedavisi için uygun görülmüştür. Papatya çayının suyuna batırdığınız pamuğu vajinal bölgedeki mantarlara düzenli olarak günde 5 kez sürmeniz yeterli olacaktır.
  • Bu dönemde sıcak su banyosu insanı rahatlatacaktır. Aynı zamanda hazırladığınız ılık su içerisine 6 damla çay ağacı özü, 2 damla kekik yağı veya birkaç karahindiba yaprağı koyarak içerisine vajinal bölgeniz yerleşecek şekilde oturmalısınız.
  • Doğal antibiyotik deposu dediğimiz sarımsak bu dönemlerde tüketilmeli ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için ekinezya, altın mühür gibi bitki çayları içilmelidir.
  • 1 su bardağı sıcak su içerisine bir tutam demir hindiba atarak kısa bir süre bekledikten sonra günde iki kere tüketin. Demir hindiba mantar tedavisi için iyi gelecektir.
  • Pişik kremleri kullanılabilir.

Aktardığımız bu doğal yöntemler tek başına yeterli olmayabilir bu konuda tam kapsamlı çözüm önerileri aktaran Ebru hanımın bu yıl yayınladığı kitabını okuyabilirsiniz.

Ebru hanımın “Doğal Vajinal Enfeksiyonu” isimli kitabının artıları ile eksileri ile ilgili bir inceleme yazısı yayınladık.

Vajinal mantar enfeksiyonu evde tedavi için uygulayabileceğiniz bu yöntemler oldukça sağlıklı ve doğaldır.

Bu nedenle vücut için bir zararı olmamakla beraber mantarın tedavisi için oldukça önemlidir.

4 yorumlar

  1. Ebru hanım merhaba vajinamın iç kısmında süt kesiği gibi sarımsı bazen fosfor yeşil renkte akıntım var. Kaç defa doktora gittim geçmedi. her regl dönemi sonunda tekrar ediyor. Ne yapabilirim zararlı midir bu

  2. Ebru hanim merhabalar, oncelikle ellerinizd saglik emeginize saglik. Emin olun bir cok bayanin hayir duasini almis bulunmaktasiniz.
    Ben acikcasi sizlere danismak istedim, uzun bir sure fitil ve hap vermislerdi , tum ph floram bozulmustu. Ne yazik ki bir de onu toplamakla ugrastik.
    Sukur ki biraz daha iyi oldum derken mecburi antibiyotik kullanmak zorunda kaldim 20lik disimde cikan apseden oturu. Sonuc ne yazik ki flucan hap kullandigim halde, vajinal mantar enfeksiyonum basladi. Artik doktora gitmek istemiyorum cok yordu beni.icerden yanma yada kasintim yok, sadece vajinamin dis kisimlari ic yanak kisimlarimda batma kasinti karincalanmalar mevcut. Yani mantarim icerde degil disarda? hangisini uygulayacagimi acikcasi kestiremedim?beni yonlendirirseniz gercekten cok ama cok memnun olur, minnet duyarim dis genital bolge mantarim icin. Mecbur kalirsam
    Elbet doktora gidecegim, ama once sizlerin yontemlerinzden birini kullanmak istedim. Yardim ederseniz cok sevinirim?? iyi calismalar dilerim..

  3. Ben bunların hepsini bir senedir yapıyorum hatta takviye kapsüller düzenli kefir şeker tüketimi olmaksızın bir hayat sürüyorum ve sonuç alamıyorum. Çok başarılı hekimlere göründüm tedavi oluyorum yine yanıt yok. .

    • vajinal mantar

      Kader hanım çok geçmiş olsun.
      Belirtmeliyim ki sadece bu yaptıklarınız yeterli değildir tabiiki yanlışta değil. Bu konuda sadece bunları yapmakla sonuç elde etmeniz mümkün olmayabilir. Şöyle düşünün siz sadece tüketim olarak su içiyorsunuz aslında su tüketiminde dikkat edilmesi gereken suyun nasıl olduğudur. Sadece tüketmek ile problem çözülmeyebiliyor.
      Bu konuda yine vajina bölgesi için bazı uygulamaları yapmanız gerekmektedir.
      Elbette hekimler doktorlar ilaç merhem krem yazmakla yetiniyorlar. Başarılı bulduğumuz yönteme ev sahipliği yapan bir yazar kitabında çok detaylı bir şekilde neyi nasıl yapacağından bahsediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir