Reflü Nasıl Önlenir

Reflü Nasıl Önlenir?

Sindirim sistemiyle alakalı bir hastalık olmasıyla beraber reflü, oldukça rahatsız edicidir. Hayatın her anında kişiyi, olumsuz anlamda etkileyebilen reflü hastalığı; midede ağrı, yanma, acı ve ekşime hislerinin meydana gelmesine sebebiyet verir.

Reflünün belirtileri arasında; midede şişkinlik hissi, gaz, hırıltı, şişkinlik, dişlerde çürüme, bulantı, ağızda kötü tat ve boğaz ağrısı yer almaktadır. Reflüsü olan kişilerde bu belirtilerden sadece bir tanesi gözükebilirken, birden fazla veya tamamı da gözükebilmektedir.

Reflüye Sebep Olan Faktörler

Reflüye sebep olan faktörler tek tip olmamakla beraber kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Bireylerde reflüye sebep olabilecek ilk faktör, genetiktir. Genetik yatkınlık sebebiyle reflü problemi ilerleyen yaşlarda baş gösterebilir.

Yaşam biçimi reflü oluşumunu tetikleyen en önemli faktördür. Sigara ve alkolün yoğun olarak tüketildiği bir yaşam biçiminde, reflü sorunun baş göstermemesi mucize gibidir. Uyku düzeninin olmaması ve stres durumlarında da baş gösterir.

Yeme içme düzenine dikkat etmeyenlerde reflü oluşma ihtimali oldukça yüksektir. Sürekli yağlı, kızartma ve benzeri yiyeceklerle beslenmek kötü bir beslenme düzenini beraberinde getiriyor olmasıyla birlikte sakıncalıdır.

Aşırı kilo problemine sahip olmak, reflü için tetikleyici bir unsurdur.

Reflüyü Önlemek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Reflü hastalığını ve beraberinde getirdiği olumsuz etkileri yaşamamak adına dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.

Yemek yeme alışkanlığı, reflü nasıl önlenir diye merak edenlerin ilk olarak düzenlemesi gereken noktadır. Sık aralıklarla fakat az olacak şekilde yemek yeme düzeni oturtmak reflüyü önlemede etkilidir. Aynı zamanda yemek yedikten hemen sonra yatmak, sindirimi oldukça zorlaştıracağından dolayı özellikle akşam yemekleri uyumadan 3 saat kadar önce tüketilmelidir.

Asitli içecekler tüketmek yerine alternatif olarak ayran gibi içecekler tüketilmelidir. Asitli içecekler, midedeki asit dengesini tahrip etmektedir.

Reflüyü önlemek için kıyafet seçimleri her zaman atlanan detaylardan biri olsa da önemlidir. Mideyi sıkan ürünler yerine daha çok rahat edilebilecek ürünler tercih edilmelidir.

Stresten uzak durmak ve her zaman sakin kalabilmek reflüyü önlemede etkili bir psikolojik unsurdur. Stres en çok mideye zarar verir.

Süt içmek reflüyü engellemede yardımcı niteliğe sahiptir. Hazmı kolay olan sütün günlük tüketimiyle birlikte sağlıklı bir hayat sürdürülebilir.

Reflüye İyi Gelen Doğal Yöntemler

Reflüyü engellemeyi sağlayan doğal yöntemlerle birlikte reflüsü bulunanlar kendilerini pratik şekilde rahatlatabilirler.

Elma Sirkesi: Elma sirkesi reflü için etkili bir yöntemdir. Midedeki asit düzeyini dengeler.

Karaağaç Kökü Tozu: İçeriğinde etken maddelerle birlikte toz suya eklenerek tüketildiğinde doğal reflü tedavisi gerçekleştirilir.

Elma: Reflü için en ideal meyvelerdendir. Hazmı kolay olan elma, lif zenginliğiyle birlikte mideyi rahatsız etmez.

Kakule: Sindirim sistemine pozitif anlamda etki eden Kakule aynı zamanda mide asit düzenleyicisidir.

Fesleğen: Fesleğen yaprakları, mide sağlığını korumada etkili rol oynarlar. Sindirim sistemine faydası oldukça büyük olmakla beraber reflüye doğal çözümdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir