reflü ağrısı ne iyi gelir
Reflü Ağrısına Ne İyi Gelir?

Reflü Ağrısına Ne İyi Gelir?

Reflü hastalığının ismini çok duyuyoruz zira reflü özellikle yetişkinler arasında çok yaygın ve Türkiye’de milyonlarca kişinin bu sorunu yaşadığı biliniyor.

Midede bulunan içeriğin yemek borusuna geri kaçması olarak tanımlayabileceğimiz reflü hem ağrı vermesi hem de yaşam kalitesini düşürmesi sebebiyle oldukça rahatsızlık veren bir hastalık.

Hastalığın hem ciddi anlamda rahatsızlık vermesi hem de çok yaygın olması sebebiyle reflü ağrısı nasıl geçer sorusunu hemen hepimiz en az bir kez duymuşuzdur, yazımızda bu sorunun yanıtlarını sizlerle paylaşacağız.

Reflü Ağrısını Engellemenin İlk Koşulu Doğru Beslenmek

Reflü bir mide hastalığı dolayısıyla beslenme ile direkt ilişkisi var ve bunun için reflü ağrısını engellemek için beslenme alışkanlığınızı gözden geçirmeniz gerekiyor. Reflüyü azdıran yiyecek ve içeceklerden uzak durmadığınız takdirde ne yaparsanız yapın ağrıyı engelleme ve ağrıdan kurtulma şansınız yok.

Bunun için kola gibi asitli içeceklerden, tüm kızartmalardan ve yağlı yiyeceklerden, alkolden, kahveden uzak durmanız gerekiyor. Bunları yaptığınız zaman çok daha az reflü ağrısı çekeceğinizden emin olabilirsiniz.

Reflü ağrısı farklı bölgeleri etkileyebilir

Reflü ağrısı nerelere vurur diye düşünüyorsanız onun da yanıtını hemen verelim; reflü ağrısı yoğun olarak yemek borusunda ve özellikle de boyna yakın bölgede, midenin üst kısmında hissedilir. Hatta zaman zaman şiddetli ağrılar kişinin sırtına bile vurabilir.

Reflü için doğal çözümlerden faydalanabilirsiniz

Reflü tedavisinde ve reflü ağrısının geçirilmesinde medikal çözümlerin yanı sıra birçok doğal alternatiften de faydalanma şansına sahipsiniz.

Karbonat: Aslında karbonat reflü ağrısı için kullanılan en bilindik yöntemlerden biri, asit düzenleyici etkisi bulunan karbonatın 1 çay kaşığı kadarını bir bardak su ile iyice karıştırıp bu suyu içmek reflü ağrısını kısa sürede dindiriyor.

Sakız: Yemeklerden sonra sakız çiğnemek de hem reflü ağrısını engelliyor hem de azaltıyor. Her öğünden yarım saat geçtikten sonra sakız çiğneyerek midenizdeki asit oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Yazımızı bitirirken reflü sorunu çekenlerin bol su tüketmesinin de rahatlamalarını sağlayacağını eklemeden geçmeyelim.

Reflü ile ilgili merak edilen sorular reflü ağrısına ne iyi gelir, reflü ağrısı nasıl geçer ve reflü ağrısı nerelere vurur sorularını bu yazımızda cevapladık. Reflü ile ilgili sormak istediğiniz sorular, merak ettikleriniz veya paylaşmak istediklerinizi yorum kısmından cevaplayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir