Panik Atak Tamamen Geçermi

Panik Atak Tamamen Geçermi? Bitkisel Çözüm Yolları Varmıdır?

Yeme – içme alışkanlığımız panik atakla yakından ilgilidir. Kişi kendini uzun süre aç bıraktığında kan şekeri düşer. Kan şekeri düştüğünde böbreküstü bezlerinden şekeri normal seviyeye çıkarmak için adrenalin ve kortizol hormonları salgılanır. Salgılanan bu hormonlar depolarımızdaki proteinler ve yağlardan şeker üretmeye başlıyor.

Bu arada terleme, ağız kuruluğu ve sinirlilik ortaya çıkıyor. Birey kendinde olan bu değişimleri panik atak olarak değerlendiriyor. Korkuya kapılan kişi de adrenalin daha da yükselerek gerçek panik atak başlıyor.

panik atak tedavisi bitkisel
panik atak tamamen geçermi nasıl yenilir?

Panik Atak Nasıl Yenilir

Yeme ve içme davranışlarınızı düzenleyerek panik atağınızı azaltabilirsiniz. Bu duruma neden olan besinleri tüketmeyerek daha sağlıklı olabilirsiniz. Ataklar sırasında meydana gelen ateş basması, tansiyon yükselmesi, terleme, çarpıntı ve nefes darlığı gibi belirtiler hormonların fizyolojik etkilerindendir. Fakat bu değişimleri beynimiz bir hastalık olarak algılar. Gelelim nasıl beslenmemiz gerektiğine;

  • Mevsimlere uygun beslenmeye dikkat etmeliyiz.
  • Az az olmak şartıyla günde üç yerine beş öğün yemeliyiz.
  • Atağı tetikleyecek yiyeceklerden uzak durmalıyız.
  • Mevsimi ise brokoli, enginar, muz, kereviz, pırasa ve ıspanak yenmeli, sebze yemeklerini çok pişirmeden vitaminleri azaltmadan tüketilmeli.
  • Gün içerisinde 8-10 bardak su, taze sıkılmış meyve suyu ve soda içilmeli.
  • Bitkisel çaylardan da mutlaka yararlanılmalı, kaygı giderici olarak melisa ve papatya çayı günde üç fincan içilebilir.
  • Mevsiminde olmak üzere gün içerisinde beş tane farklı meyve çeşidinden yiyebilirsiniz.
  • Çayı çok seviyor iseniz açık olmak üzere günde 5-6 bardağı geçmemeli. Panik atağınız kontrol altında ise günde sadece bir tane kahve içebilirsiniz.
  • Meyveli ve sütlü tatlıları yemeklerden iki saat önce veya sonra tüketebilirsiniz.
  • Somon ve orkinos balıkları tüketilmeli çünkü omega-3- omega-6 açısından zengindirler, sinir sisteminin hücre zarını güçlendirir ve iletinin sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca vücudun direncini arttırır. Herhengi bir sebepten balık tüketemeyenler her gün bir yemek kaşığı keten tohumu yiyebilirsiniz.
  • Mercimek, bezelye, kepekli buğday ekmeği, nohut ve fasülye yi tüketmenizde fayda vardır. Bu baklagillerde B vitamini bulunur. B vitaminin de beyindeki serotonini arttırdığı ve sinir sistemini güçlendirdiği bilinmektedir.

Panik Atak Ne Kadar Sürede Tedavi Edilir

Günümüzde adından çok söz ettiren panik atak, geçirmeyenlerin yakalanmaktan korktuğu, geçirmekte olan bireylerinde ölüm endişesi taşıdığı rahatsızlığın tedavisi için çok uğraşılıyor. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren,  tek seansta bile iyileşebilen vakalar olduğunu belirtmiştir.

Panik atak tamamen geçer mi gibi sorularla sık sık beynimizde dolanan bu hastalık aslında kolaylıkla tedavi edilebilir.

Panik bozukluk tedavisi ne kadar sürer diye düşünüyorsanız panik atağın tedavisinde ilaç kullanımını minumuma indirerek bilişsel davranışçı terapi yoluyla tek seasta bile iyileşen hastalar olabiliyor. Panik Atak Tedavisi Bitkisel yollardan da yararlanmak isterseniz kaygı bozukluğuna iyi gelen papatya ve melisa çaylarından günde üç fincan içebilirsiniz.

Panik atak ilerlerse ne olur, tedavi edilmeyen panik atak rahatsızlığı kişinin sağlığı bakımından sürekli endişe yaratır. Bireyin hastalık hastası olmasına sebep olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir