Panik Atağa Hangi Bölüm Bakar

Panik Atağa Hangi Bölüm Bakar?

Panik atak hastalarının yaşadığı en büyük sorunlardan birisi hangi doktora gideceklerini bilmemelidir. Peki panik atağa hangi bölüm bakar hastalar hangi doktora gitmelidir. Bu konularda sizlere biraz bilgi verelim.

Panik atak bozukluğu yaşayan kişiler kalp çarpıntısı, uyuşma, titreme, nefes almakta zorlanma vb. gibi belirtiler yaşadığı için ilk olarak kalp krizi geçirdiklerini düşünüp rahatsızlandıkları an acile giderler. Burada yapılan tetkikler sonucunda bir şey çıkmadığında bu sonucu kabullenmeyip kalp doktoruna giderler.

Tabi burada da bir şey çıkmaz. İleri de yaşanan korku ve stres anlarında kişi aynı belirtileri gösterdiğinde yine kalp rahatsızlığı olduğunu düşünerek doktora gider ve yine bir sonuç çıkmaz. İşte bu noktada kişi panik atak rahatsızlığının belirtilerini gösterdiğini fark ederse eğer işte o zaman hastalığının ne olduğunu fark edip gitmesi gereken doktoru aramaya başlar.

Panik Atağa Hangi Bölüm Bakar?

Panik Atak Tedavisi İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

Panik atak belirtileri gösterdiğini anlayan kişi hastalığını kabullendiği andan itibaren tedavi sürecine başlamak için bir uzmana görünmelidir. Panik atak tedavisi için hangi doktora gidilmelidir kişi bu arayış içerisine girer ve tedaviye nasıl başlayacağını araştırır. Panik atak tedavisi için gidilmesi gereken doktor ise psikiyatristtir.

Panik atak; kişinin stres anında bir korku yaşaması ile birlikte vücudunun çeşitli hastalık belirtileri vermesi durumudur. Kişide herhangi bir bedensel rahatsızlık yoktur ama kişi stres altında olduğu için vücudu buna tepki vermeye başlar ve vücudunda çarpıntı, nefes almakta zorlanma, uyuşma, titreme vb. gibi belirtiler ortaya çıkar. İşte bu noktada kişi hasta olduğunu düşünür. Panik atak tedavisi sürecinde öncelikle kişinin korkuları ve stres altında olduğu durumlar belirlenir. Bunun için de iyi bir psikiyatristte gidilmeli ve doktor desteği alınmalıdır.

Panik Atak Tedavi Süreci Nasıl Olur?

Panik atak tedavi süreci kişinin hastalığını kabul etmesi ile başlar ve tedaviye katılması ile devam eder. Kişi kendinde gördüğü belirtilerin hastalık olmadığını anlayıp aslında psikolojik faktörlerden dolayı bu sorunu yaşadığını farkına varınca ve bunu kabullenince tedaviye başlamış olur. Ama panik atak tedavi süreci sırasında önemli olan iyi bir uzmana gitmek ve tedavi sürecinde istekli olmaktır. Bu noktada alanında uzman olan bir doktor bulmak için gerekli araştırmalar yapılmalıdır. Psikiyatrist öncelikle kişinin panik atak durumunun hangi noktada olduğunu belirler. Bu belirleme süreci sonrasında eğer ilaç tedavisi ve terapi seansları bir arada yürütülecekse hastaya kullanması gereken ilaçlar verilir. İlaç tedavisinde kişinin ilaçları düzenli olarak kullanması oldukça önemlidir. Sadece terapi seansları bazen yetersiz olmaktadır. Bu noktada ilaçlar ile kişinin sakinleşmesi sağlanabilir.

Panik Atak Tedavisi Olumlu Sonuçlanır mı?

Panik atak hastaları günlük yaşamlarını olumsuz etkileyen bu sorundan kurtulmak için ellerinden gelen çabayı fazlası ile gösterip, iyileşmeye istekli oldukları sürece tedavi süreci olumlu sonuçlanacaktır. İlaç kullanımına dikkat ederek psikiyatrist ile yapılacak olan görüşmelere düzenli olarak katılım sağlanmalıdır. Gerekirse kişi yaşam şartlarını değiştirerek tedaviye katılmalıdır. Panik atak tedavisi olumlu sonuçlandığında kişi hayatını daha kolay bir şekilde yaşayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir